четвер, 7 листопада 2019 р.

Рідна, калинова,щира і чудова - все це наша мова


                День украї́нської писе́мності та мо́ви — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія і якого називають основоположником писемної української мови.
               Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова – багата, ніжна й ласкава, мудра, мелодійна.. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане. Адже рідна мова – цей той чарівний інструмент, на звуки якого відгукуються найтонші та найніжніші струни людської душі.
            До Дня української писемності та мови  в читальному залі розгорнуто тематичну викладку літератури. Тут книги допоможуть користувачеві здійснити літературну подорож і познайомити з  історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова
              Бажаючих  переглянути чекаємо .

Немає коментарів:

Дописати коментар