понеділок, 20 лютого 2023 р.

Соборність Духу, Розуму і Серця.

 

Соборність Духу, Розуму і Серця.

19 лютого українці відзначають День Державного Герба України. Цього дня 1992 року Верховна Рада затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба. Він є одним із офіційних символів нашої держави, який уособлює в собі український народ, його культуру та звичаї.

Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі.

Вперше про тризуб, як про офіційний герб України заговорили в 1918 році. Під час Української революції, за пропозицією Михайла Грушевського, в Корсуні 25 лютого 1918р. тризуб був прийнятий , як Великий і малий Герб УНР.

Тому сьогодні Тризуб об’єднує українських патріотів та надає сил, які захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.

У бібліотеці оформлено книжкову виставку, де представлено Державний Герб України. Користувач бібліотеки , майстриня Стасюк Євдокія ,вишила  нитками Тризуб і передала до книгозбірні .

Шануймо наші символи та бажаємо непохитної віри в Перемогу України!





Немає коментарів:

Дописати коментар