пʼятницю, 18 листопада 2022 р.

Майдан, Шість літер нашої свободи

 

                                   «МАЙДАН. Шість літер нашої свободи »

21 листопада в Україні щорічно відзначається День Гідності та Свободи, згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.  

Майдан Незалежності  - це потужна точка енергії нашого народу, де встигли почути все: радість, безвихідь, горе, біль, гордість і повагу. Це був надзвичайно важкий іспит, але ми продемонстрували свою гідність, прагнення до свободи. На Майдані українці довели, що ми одна велика сім’я, яка готова до кінця боротися за свої ідеї.

Революція Гідності стала не просто переломним історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Вона показала українцям  справжню ціну  їхньої свободи.

Відзначення цього святкового дня у 2022 році проходить за тематикою «Революція Гідності перший переможний бій цієї війни» та з гаслом «Вистояли на Майдані - переможемо у війні!»

 

У публічні бібліотеці  була проведена патріотична година, присвячена вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічнення героїв Небесної Сотні. На неї завітали учні 10-А класу Іваничівського ліцею №1, класний керівник Пашко Леся Василівна.





 Мета заходу-вшанувати  патріотизм і мужність учасників Революції Гідності 2013 -2014 років , виховувати у школярів почуття патріотизму, любові до рідної  країни та громадянської активності.

Всі присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв Майдану, нашого земляка Сергія Байдовського, воїнів-захисників України, які загинули за світле майбутнє та незалежність України.



Учні з цікавістю знайомилися із книжково-ілюстративною виставкою «Оспіваний Майдан».

Свобода та гідність були тими цінностями, за які виходили і гинули люди на Майдані. Свободу та гідність сьогодні захищають і проявляють українські воїни та цивільні громадяни

Віримо, що переможний дух дух Свободи, ті чесноти та цінності, які загартовувалися на Майданах, приведуть Україну до перемоги

Немає коментарів:

Дописати коментар