пʼятниця, 10 травня 2024 р.

Дорогами Європи


9 травня в Україні відзначають День Європи. Це свято запроваджене указом Президента Володимира Зеленського №266/2023 від 8 травня 2023 року.
Цьогоріч для нас цей день видався особливим – з гірким присмаком сліз і болю за Україну, тривоги, суму, та все ж, найголовніше, – з непереборним бажанням подякувати тим країнам, які підтримують Україну в часи війни.
Нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія, культура. Демократія. Свобода. Повага до людини та людської гідності. Верховенство права. Усе це зараз захищають українці на своїй землі!
Саме цій події присвячена наша євро-експедиція «Дорогами Європи», на яку були запрошені дев’ятикласники Іваничівського ліцею №1 з класним керівником.
Учні набули знань про історію створення Євросоюзу, ознайомились з культурою, цікавими фактами, особливостями національної кухні, згадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та що означає прагнення бути європейцями.
Ми — європейці настільки, наскільки ми — українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.
P.S. Добра справа задля Перемоги!!!
«Вітамінно – ситний перекус» для ЗСУ. Смачний та теплий промінчик добра від підлітків.














Немає коментарів:

Дописати коментар