неділя, 19 травня 2024 р.

Гартовані болем століть

 

 

                              Гартовані болем століть

 

Вояки ОУН-УПА є символами невмирущості нашого народу, втіленням національного характеру, сили та мужності, справжнім прикладом  майбутніх поколінь. Адже ці люди присвятили життя боротьбі за українську ідею, пройшовши криваві жорна війни, тюрми та заслання і крізь роки пронесли палку любов до рідної землі, до України.

 

Вже  стало доброю традицією, у третю неділю після Світлого Христового Воскресіння приходити на це трагічне місце, Курган-могилу,  щоб віддати шану  та  вклонитися світлій пам’яті полеглих, закатованих і похованих у спільній могилі борців за волю України .

19 травня , біля Курган-могили Нові Іваничі, відбулася година пам’яті за участю представників влади, священнослужителів та небайдужих жителів громади по вшануванню борців за волю України.

У третю неділю травня, в Україні вшановують  День пам’яті жертв політичних репресій , пам’ять мільйонів загублених життів в Україні, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих та закатованих вояків УПА, Героїв Небесної Сотні, новітніх Героїв російсько-української війни, усіх, хто боровся і загинув в ім’я вільної і соборної України.

Поминальну літію відслужили митрофорні  протоієреї , настоятелі  Свято-Покровського храму, благочинний Володимирської єпархії отець Андрій та отець Василь.   

    Вклонитися пам’яті патріотам України приходять родини Тимощуків, Романюків, Колесників, Мазурків, Шимчуків, Горбачевських, Дорощуків , Пархомуків та інші.                                                   

Присутні поклали квіти та запалені лампадки до  Курган-могили.









Немає коментарів:

Дописати коментар