вівторок, 4 квітня 2023 р.

Незламна квітка

 І я мріяла, що в Україні мене почують…

Квітка Цісик
Чарівною квіткою України, «легендою за океаном» називають представницю української діаспори Квітку Цісик, незабутній голос якої пронизує до глибин душі, недарма ж бо весь американський шоу – бізнес захоплювався її неповторною манерою. Дивна, багато в чому трагічна доля випала маленькій симпатичній жінці, яку в 1998 році назвали найбільш упізнаваним голосом США: завдав болю ранній розрив з Батьківщиною, який Квітослава гоїла українськими піснями, а невиліковна хвороба привела за собою ранню смерть. Однак мрія усього життя чудової квітки, яка могла стати окрасою будь – якої сцени, все - таки здійснилася. Далекий голос України лунає поміж нас і продовжує зігрівати серця та душі людей на всій планеті.
Літературно – музичний салон у нашій бібліотеці зібрав поціновувачів творчості Квітки Цісик, якій сьогодні виповнилося б 70 років. Всі присутні отримали велике естетичне і душевне задоволення. Окрасою заходу стало прослуховування пісень, яких співала Квітка Цісик. Голос її викликав у слухачів бурю емоцій та пронизував до глибини душі, бо виконувані нею українські пісні, передовсім, свідчили про її сильну любов до України.
Саме життя Квітослави Цісик і її самовіданне служіння Україні має назавжди залишитися дороговказом для багатьох поколінь українців.

Ведуча заходу Світлана Макарова








Немає коментарів:

Дописати коментар