пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Перші кроки в Чорнобильській заграві


     В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогади про які щоразу пронизують серця гострим болем. Одна  із таких дат – 26 квітня 1986 року. Вночі о 1 год. 23хв. 40с, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Печальний...
     Розміри Чорнобильської катастрофи могли б бути ще більшими і жахливішими, якби на поєдинок з розбурханим атомом з перших хвилин аварії не вступили тисячі людей.     На знак данини пам’яті тим трагічним подіям та вшанування подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які ціною власного життя врятували Україну і світ від атомного лиха 26 квітня  в читальному залі відбулася зустріч учасників ліквідації аварії.
 
Присутні, із нестихаючим болем у серцях, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто пішов у безсмертя, приборкуючи ядерну стихію, та тих героїв-ліквідаторів, які вже віддійшли у вічність напротязі цих 33-х років. 
      Зі словами вдячності та поваги до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС звернувся заступник голови Іваничівської селищної  ради  Віктор Григорович Березюк та вручив почесні грамоти і подарунки ліквідаторам.


      Нехай сьогоднішній день єднає усіх українців у шані та повазі до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та нашій спільній пам’яті про загиблих і померлих внаслідок техногенної катастрофи.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар