пʼятниця, 12 липня 2024 р.

Історія та сучасність нашої держави

 

                            Історія та сучасність нашої держави

 

День Української Державності —  державне свято, що відзначатиметься       

       щороку в Україні 15 липня,    у День хрещення Київської Русі .      

 

День Української Державності нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи утворення нашої держави – від Київської Русі до сьогодення.


З нагоди свята в публічній бібліотеці оформлено книжково-ілюстративну виставку  «Історія та сучасність нашої держави», де можна ознайомитися з книгами, в яких розкривається тематика цієї історичної події, висвітлює діяльність її видатних творців. Книги , які говорять про феномен Олени Пчілки і унікальність Лесі Українки.


Один із розділів виставки «Слово нескорених» знайомить із творами, які написані протягом всенародного супротиву і збройної боротьби українського воїнства проти окупантів- терористів. Це різні за жанром, тематикою твори про війну, про героїзм і звитягу, про жертовність, волонтерський рух.




Тут можна дізнатись про історію церкви в Україні, архітектуру та розписи визначних українських храмів, відомих церковних діячів, сучасний іконопис та багато іншого.

Князь Володимир Великий – уособлення розбудови держави. Прийняття християнства у 988 році  стало для України цивілізованим вибором.

Перші згадки про Україну як окрему державу датуються 1187 роком.

Свій головний символ – тризуб - Україна отримала у спадок від  Київської Русі. За середньовічних часів Київ був одним з найбільших центрів торгівлі й розвитку у Європі. А синьо-жовті кольори нашого прапора беруть початок від Галицько-Волинського князівства.

Дуже важливо знати й пам’ятати про усі історичні надбання України, особливо зараз, під час страшної загарбницької війни  росії проти нашої держави.

Нинішня війна – це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за право на власну історію та ідентичність.

Національна єдність – обов’язкова умова збереження державності.

Зі святом Хрещення  Київської Русі-України!З Днем Української Державності! Віримо, що Святий Володимир дарує нам свою молитовну допомогу для утвердження миру в рідній Україні!





Немає коментарів:

Дописати коментар