середу, 3 травня 2023 р.

Дорогами війни, дорогами пам'яті

 

         Дорогами війни, дорогами пам'яті.

#8 травня_Деньпамятітапримирення

 8 травня, в день пам'яті та примирення, Україна вшановуватиме пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Одним з найбільших нещасть для людства є війна. Цифри, цифри…За ними долі людей і їх рідних.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства .

Українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Українці зробили надзвичайно вагомий внесок у перемогу над нацизмом. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати впродовж 1939-1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі. Загинуло понад вісім мільйонів.

За більше ніж сім десятків років, що минули від завершення війни, багато наших знань досі в полоні міфів, табу та пропаганди.

Дізнатися про них допоможе погляд в історію «Дорогами війни, дорогами пам'яті» оформлений в публічній бібліотеці.

Представленні видання – це прагнення через документи частково показати історичну дійсність. На основі ахівних документів подано реальну інформацію подій. Подається сучасне бачення стратегічних і фронтових операцій на території України, повсякденного життя цивільного населення в умовах нацистського режиму, боротьби підпільників, демографічні втрати українського народу та інше.

 


Зростає інтерес до розсекречених архівів та невідомих раніше документів часів Другої світової війни. Популярною серед читачів і молоді є робота істориків Українського інституту національної пам’яті «Війна і міф. Невідома Друга світова», 2019року.

Запрошуємо доторкнутися до читання книг.



Немає коментарів:

Дописати коментар