середу, 17 травня 2023 р.

Творіння рук, душі і серця

 

                               Творіння рук, душі і серця

Я – українець з щедрою душею,

На вишитому рушникові хліб несу.

Горджуся Україною своєю

І в серці бережу її красу,

Історію, традицію і пісню,

Й правдиве слово-думу Кобзаря...

То ж вишиванку я до серця тисну

І вірю, що зійде моя зоря.

 


Вишиванка – символ національної гордості, символ свободи, незламності , віри в нашу перемогу. Вишиванка – ланцюжок єднання минулого, сьогодення та майбуття українців. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до батьківщини, підіймає дух, надихає та сповнює надією. Сьогодні ми всі, в умовах жахливої війни росії проти України, зберігаємо нашу спадщину, наші національні скарби та віримо, що українська культура переживе і цей темний, страшний період і розквітне буйним цвітом та знову розправить свої крила. А завдяки щоденним подвигам наших захисників національна спадщина буде збережена.

Щоб підтримати сутність української вишивки, зберегти та популяризувати славні українські традиції, з нагоди Всесвітнього дня вишиванки в  бібліотеці відтворили атмосферу теплої  домашньої оселі, затишку  та спогадів про рідних.




Милують око вишивки Довгун Акулини, які з домашньої скрині дала донька Галина Мороз. Зачаровують кольоровою гамою рушники і подушечки Євдокії Стасюк. Стежину із рукотворних барвистих вишитих рушників, серветок своєї мами Ганни Грабарчук подарувала бібліотеці Світлана Сивак, за що їй щиро вдячні.





Запрошуємо переглянути етнографічну виставку  із рукотворного багатобарв’я  наших рукодільниць.



Приходьте, милуйтесь, надихайтесь!


Немає коментарів:

Дописати коментар