неділю, 23 січня 2022 р.

Собор єднання і порозуміння

 22 січня з нагоди Дня Соборності України на центральній площі селища відбулося урочисте зібрання « Собор єднання і порозуміння».

Участь у заході взяли представники духовенства, посадові особи, працівники комунальних закладів селища та небайдужі громадяни.
Ведуча заходу Лілія Оліфір акцентувала на основних подіях вікопомних об’єднавчих акцій . Це проголошення 22 січня 1919 року на Софійському майдані у Києві Універсалу Соборності, який надав завершеної форми самостійній українській державі, також січневі події 1990 року, коли живим людським ланцюгом поєдналися Київ і Львів, Схід і Захід України.
Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять кращих синів та патріотів, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України.
Молитву за єдність України відслужив митрофорний протоієрей, Благочинний Володимир-Волинської єпархії, настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій .
Учасники урочистого зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку та пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».
Додали святкового настрою патріотичні пісні у виконанні працівників Центру культури.






Немає коментарів:

Дописати коментар