вівторок, 20 квітня 2021 р.

Шарлотта Бронте: правда почуттів в житті та творчості.

Шарлотта Бронте: правда почуттів в житті та творчості.

Неймовірно сильна особистість, яка змогла змінити уявлення суспільства XIX століття про творчість жінок. Подолавши всі перешкоди, вона ж домоглася визнання, наділяючи своїх літературних героїнь такими ж непохитними і відважними рисами характеру, які були притаманні їй. Її найвідоміший роман "Джейн Ейр" екранізували більше десяти разів, а літературний талант називають "Божим даром". Ім'я цієї письменниці Шарлотта Бронте. Вона народилася 21 квітня 1816 року, у містечку Торнтон, графства Йоркшир, (Англія) в родині священика Патріка Бронте і його дружини Мері. Крім Шарлотти в сім'ї було ще п'ятеро дітей.
Шарлотта Бронте - одна з найзнаменитіших романісток Великобританії. Вона мріяла писати з дитинства, але змогла повноцінно зайнятися творчістю тільки в останнє десятиліття свого життя. За цей незначний проміжок часу крихітна Шарлотта (в ній було всього 145 см зросту) подарувала світові чотири блискучих романи: «Джен Ейр», «Вільєтт», «Вчитель», "Буремний перевал" та інші.
Письменниця померла молодою – 31 березня 1855 року, 38-річною. Їй таки вдалося залишитися у віках – написане нею змушує тремтіти читачів і через два століття.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар