пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

Комп’ютер чи книга

         Міжнародний день Інтернету щороку відзначається 4 квітня, у день пам’яті святого Ісидора Севільського, покровителя учнів і студентів. В Інтернеті накопичені великі обсяги інформації в галузі науки, освіти, мистецтва, бізнесу, політики тощо. За допомогою Інтернету можна віртуально побувати на екскурсії в Луврі чи Британському музеї, дізнатися про прогноз погоди, придбати товар, замовити квиток, одержати консультацію безпосередньо у корпорації Microsoft, привітати друга з днем народження, поспілкуватися з ровесником, у якого таке ж хобі, але живе він в Австралії, здобути останню версію антивірусної програми та багато іншого. Усе це називається інформаційними ресурсами Інтернету.
Саме цій темі була присвячена бібліотечна година «Комп’ютер чи книга», на яку запросили учнів 10-Б класу Іваничівського ліцею №1. Про виникнення книги й комп’ютера розповіла бібліотекар інформаційних технологій Любов Савицька.
Підлітки дискутували про значення книги та комп’ютера у сучасному інформаційному просторі.
Одні переконували, що Інтернет допомагає їм спілкуватися з однолітками, грати ігри та дивитися відео, сприяє у навчанні.
Але переважна більшість дітей все ж таки стверджує, що відчувати емоції, переживати та вболівати за улюблених героїв їм допомагають книги.


 







Присутні переглянули відеоролик на платформі ДІЯ. Цифрова освіта про безпеку в Інтернеті.
Привернула увагу школярів література на книжковій виставці «Комп’ютерна література».
Книга і комп’ютер — поки що основні джерела інформації, які мирно співіснують, доповнюють одне одного. Можна ще багато говорити, доводити, сперечатися… Та чи варто? Набагато легше запам’ятати дві прості речі: ніколи не бійтеся нового і не порівнюйте непорівнюване. Цінуйте здобутки минулого, використовуйте сучасні технології та не бійтеся пізнавати нове. За вами майбутнє…

Немає коментарів:

Дописати коментар