четвер, 7 травня 2020 р.

Є в кожній пам’яті і біль, і вдячність


                 8 та 9 травня Україна разом зі світовою спільнотою відзначатиме День пам’яті  та  примирення та 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
1939 - 1945 роки – період  наймасштабнішої  трагедії в історії людства. 2194 криваві дні, половину з яких територія України була ареною безжальних боїв. Війна забрала понад 50 мільйонів людських життів, кожен п’ятий – українець.  В пам’ять про подвиг українського народу у Другій світовій війні розквітли червоні маки – символ скорботної пам’яті та єднання поколінь.
      З кожним роком віддаляє нас історія від часів війни. Але не зникає пам’ять тих літ.   Вона живе у спогадах ветеранів, в гранітних монументах, пильно дивиться на нас у залах музеїв, зі сторінок книг. Про феномен війни сказано і написано багато. Згадати про незламний патріотизм  української нації, її велику роль у тій війні , її битву і перемогу над нацистськими окупантами, виховати  почуття  національної свідомості та гідності допоможе виставка-пам’ять  «Є в кожній пам’яті і біль, і вдячність».

Немає коментарів:

Дописати коментар