середу, 11 березня 2020 р.

Масниця Седьмиця кличе веселитись


Свято Колодія - одне з праслов’янських свят, яке сягає доби Трипільської культури. Це  свято переходу зими у весну .
З   24 лютого по 1 березня 2020 року в Україні відзначають  свято Колодія (Колодку, Масницю, Прощений тиждень.) . Колодку або Колодія святкують в останній тиждень перед Великим постом. 27 лютого члени клубу «Надвечір’я» зустріли Масницю в публічній бібліотеці . Як святкувати кожен день цього веселого тижня? Що таке Сирний тиждень та "народження Колодки"? Про суть цього свята і традиції його святкування розповіла провідний бібліотекар Приймак Ірина.

Бібліотекар Ірина Масловська  показала старовинний обряд Колодію – народження колодки, що символізує початок нового етапу життя.


У святково прибраній залі накриті столи .Тут  і налисники ,млинці, вареники, різноманітні смаколики, і головне, що вистачило всім!
Масляна – бібліотекар Світлана Макарова привітала зі святом і провела майстер-клас з випікання млинців .

Веселий настрій та святкову атмосферу присутнім дарували учасники фольклорного ансамблю «Горлиця»  КЗ «Центру культури,дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради».
Смачне застілля плавно переросло у веселі співи й цікаві розмови. Надвечірці розпрощалися в доброму гуморі, осяяні радісним очікуванням близького тепла!

Вітаємо із Масним тижнем.

Немає коментарів:

Дописати коментар