середу, 11 березня 2020 р.

І дзвенять Кобзареві слова крізь століття


             І знову - березень... І знову линуть до нас думи геніального українського поета.... Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Тараса Шевченка. Осягнути кожному велич Шевченка можна, лише постійно звертаючись до геніальних Кобзаревих рядків .
                         Дозволь,Кобзарю, струн душі торкнутись,
                         Життя твого перегорнути сторінки…                                                       
Цими віршованими рядками під музику  ансамблю бандуристів, керівник Ганна Дрозд, в актовому залі музичної школи відбулася літературно-музична композиція «І дзвенять Кобзареві слова крізь століття».  

Ведуча заходу, провідний бібліотекар Приймак Ірина наголосила , що «Кобзар» в нашій історії – це не просто книга, то є святиня українського народу. Сам народ визнав «Кобзаря» своєю безсмертною книгою. 


 Сто вісімдесят літ минає відтоді, як вийшла у світ невеличка збірка Шевченкових поезій . І за цей час їй судилося стати візиткою українства перед усім світом.


У святі взяли участь учні та викладачі школи. Тут звучали пісні великого генія Кобзаря у виконанні викладачів Інни Москаленко та Ростислава Матвійчука. Грою на бандурі та фортепіано зачарували учні- Приказюк Тарас та Мазурок Евеліна. Наймолодший учасник п’ятирічний Самір Кузьмук читав вірш Шевченка  «Мені однаково», а посвяту  В.Гея «Ми родом з «Кобзаря» - бібліотекар Світлана Макарова .



Громадськість селища, духовенство, керівництво Іваничівської громади, працівники установ  та громадських організацій поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченка.


Оформлена книжкова виставка "Ся маленька книжечка відкрила новий світ поезій".
Нехай пророче слово великого Кобзаря живе й перемагає!

Немає коментарів:

Дописати коментар