середу, 8 травня 2019 р.

Стала пам'ять людська обелісками


                           Летять роки, а пам’ять не зітреться,   
                                    Щемить відлуння давньої грози.
                                         Війна.
             Війна…Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка нагадує про себе тисячами обелісків та братських могил.   Вони – святиня нашої пам’яті. Біль Другої Світової війни  полум’ям кривавого терору увірвався до мирних осель, розірвав небо хижою тінню нацистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами. У вогняному смерчі Другої Світової війни запалала вся Україна...
            1225 днів  та ночей на українських землях тривала війна.  
Кожен день, як рік, кожен рік – як століття. Все витримали і перемогли. Перемогли тому, що вели війну, справедливу. Перемогли тому, що відстоювали свою Батьківщину, відстоювали право на щастя,на життя.

            У День пам'яті та примирення та з нагоди  74-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Меморіалі Слави відбувся мітинг за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості, молоді,духовенства, афганців,військовослужбовців та учасників ООС.


           Літію за загиблими  відправили  настоятелі Свято-Покровського храму Іванич митрофорні  протоієреї отці Андрій та Василь.


            На знак глибокої шани до великого подвигу переможців та вічної шани було покладено живі квіти  до Меморіалу Слави та до Стелли героям АТО і Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському .    

    
 








  Ведуча – провідний бібліотекар читального залу Приймак Ірина.                                                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар