четвер, 2 травня 2019 р.

Життя коротке, мистецтво вічне


Жити на Землі – велике щастя,
Якого ти не помічав.
І пам’ятай, що ти Людина,
Творець краси і добрих справ.

«Творець краси і добрих справ…»  Саме так можна сказати про Анатолія Витрищука.  Доля обділила Анатолія здоров'ям, але наділила неабияким талантом художника та фотографа.  3 травня йому б виповнилося 65…                 Жив мудро, з  відкритим серцем і щирою душею, і залишив по собі добру пам'ять.

У нього було своє місце, куди і в смутку, і в радості причалює душа. Такою пристанню завжди  був чарівний куточок Прибузького краю.  Бо він бачив світ по іншому, через фото -об‘єктив.  На кожному знімку – окрема історія.
Графіка, світлини Анатолія Витрищука… Вони самі говорять про себе. Мабуть тому, що саме любов до рідної природи, до історії рідного краю жила у серці цієї незламної Людини. Людини, яка відчувала прекрасне і зуміла відтворити у своїх роботах.
Його світлини – це рідна земля з ніжністю барвистих квітів, шепотом садів і гаїв, з вітром і хмарами.  Його праця розсипає найсокровенніше, і розсипає свою душу людям. Вдивляючись у світлини, кожна  має для нас особливий магнетизм, особливу силу, котрі сповнюють душу енергією, не даючи рокам замулити джерела пам’яті. Повірте, без перебільшення, ніхто не залишається байдужим від перегляду світлин Анатолія. І хочеться сказати віршами Марії Володимирівни Тарасич :
                                        Цілюща крапелька впаде –
І дивна квітка розцвіте:
Добра, Надії і Любові -
в чиїйсь душі…!

До ювілею митця в читальному залі організована виставка-посвята.        Запрошуємо  до перегляду.







Немає коментарів:

Дописати коментар