четвер, 22 листопада 2018 р.

" А українці-таки народ!"

 

 

 

 У кожної держави бувають визначальні, найважливіші історичні моменти і на кожне покоління випадають певні історичні випробування. Ще недавно нам здавалось, що нашій  незалежності, суверенності нічого не загрожує…, але життя здатне підносити сюрпризи, як приємні, так і не дуже…


 21 листопада  - День Гідності та свободи. День, коли ми відзначаємо становлення в Україні громадянського суспільства та вшановуємо пам’ять тих, що присвятили себе боротьбі за національні інтереси й самоповагу.

      Багато з тих, хто відстоював свободу на Євромайдані, сьогодні зі зброєю в руках боронять нашу землю на Сході України. Вони різні за віком, професією, з різних куточків країни. Більшість з них, коли ворог прийшов на поріг нашого спільного дому, залишили сім’ї, роботу, рідні місця і стали на захист землі своїх батьків та дітей. У кожного з них своя життєва історія, а нині вони  мають одне спільне завдання – відстояти незалежну, соборну державу зі зброєю в руках. Їх значно більше – простих і водночас великих українців, мужніх, сміливих, які заслуговують, щоб про них писали книги, складали вірші, знімали кінофільми. Вони – справжні патріоти.      

Майбутнє нашої країни будується зараз кращими людьми, які за її майбутнє віддають своє життя…
         Хто ж вони, захисники України? Яку ціну платять, виконуючи професійний обов’язок?  21 листопада в бібліотеці відбулася презентація книги  Влада  Якушева  "КАРАТЕЛІ".

       Книга не документальна, художня, але переважна більшість її героїв – реальні люди. Книга нещодавно вийшла друком у київському видавництві «ДІПА» цього ж року 2018.
Це твір, написаний на основі реальних подій, учасником яких був сам автор. 
В гостях був присутній автор Влад  Якушев, який розповів, хто спонукав його до написання цього твору. Слово було надано і гостям заходу  Нагайовському Петру Павловичу – майору, командиру другої роти першого батальйону «Нічні тіні» 14 ОМБр. та  депутату  Волинської обласної  ради, волонтеру Курстак Валерію Люцляновичу.




     






Немає коментарів:

Дописати коментар