неділю, 25 листопада 2018 р.

« Голодомор – жива пам’ять »

       

                                                    

          

У тисячолітній історії українського народу було чимало трагічних подій, але всі їх перевершує своїми катастрофічними розмірами і наслідками Голодомор 1932-1933 рр., жертвами якого стали, більше  7 млн людей, переважно представники українського селянства, яке впродовж   багатьох століть було живильним джерелом існування українського етносу.       
        24 листопада  українці та світ вшановують 85-ті роковини пам’яті убитих  Голодомором 1932-1933 років. Це щорічний  національний пам’ятний день в Україні, який  цьогоріч проходить під гаслом - «Ми пам’ятаємо! Ми – сильні!».       
        Ми – велика нація, яка впевнено будує свою незалежну державу. Ми не жадаємо помсти, але вимагаємо шани і пам'яті. І пам'ять ця найбільш щирою повинна бути у наших серцях,бо тільки єднання навколо правди допомагає народу переживати найстрашніші етапи свого історичного шляху.
         Аби вшанувати пам'ять загиблих від голоду українців на центральній площі селища біля пам’ятника Тараса Шевченка зібралися представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, працівники установ та організацій селища, небайдужі іваничівці. 
      Настоятель Свято-Покровського храму селища Іваничі митрофорний протоієрей отець Андрій зачитав звернення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філаре́та.    Поминальну літію та освячення хліба відправили   митрофорні протоіреї отці Андрій та Василь.
       О 16.00 годині присутні на вшанування світлої пам’яті жертв голодомору в Україні 1932 – 1933 років , пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі в 1932 – 1933 роках приєдналися до  Загальнонаціональної хвилини мовчання.     
    Ведуча заходу провідний бібліотекар читального залу Ірина Приймак  нагадала присутнім страшні цифри свідомого винищення мільйонів українців і закликала усіх приєднатись до Загальноукраїнської акції «Запали свічку», щоб маленький вогник у вікні став свідченням того, що ми пам’ятаємо безневинно вбитих жертв Голодоморів! Ми не забуваємо!
                                                                                                                                                                                      


      








Немає коментарів:

Дописати коментар