четвер, 19 жовтня 2023 р.

Зустріч "з присмаком яблука"

 21 жовтня - Всесвітній день яблук.

Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево і тому справді заслуговує на особливу увагу, адже плоди, які вона дарує людям – скарбниця вітамінів і корисних мікроелементів.
Здавалось, що сама осінь з повними кошиками своїх щедрих дарів завітала на зустріч «з присмаком яблука», яка відбулася в бібліотеці.
Гості свята не тільки милувались плодами, а й смакували солодкою яблучною випічкою, запеченими яблуками, узваром з яблук, а також дізнались багато цікавих фактів про яблуко.
Присутні пригадували відомі афоризми, прислів’я та приказки про яблуко та яблуню.
Оскільки яблука – найдоступніший і дуже цінний продукт харчування, то говорили також і про цілющі властивості цих плодів і як вони діють на організм.
Сюжети, пов'язані з яблуками, використані в багатьох творах живопису та скульптури, а також літературних і музичних творах.
На своїх полотнах їх зобразили Валентина Протопоп, Катерина Білокур, Марія Приймаченко, Іван Марчук, у віршах - Максим Рильський та Дмитро Павличко, у романі – Галина Вдовиченко.
Тож не дивно, що ми так любимо і шануємо цей фрукт !
Смакуйте яблуками та перегортайте сторінки улюблених книжок! І нехай осінь стане для вас по-справжньому книжково-яблучною насолодою!












Немає коментарів:

Дописати коментар