неділю, 16 травня 2021 р.

З криниці пам'яті черпаємо любов до краю

                                   "Його історія... В ній стільки гіркоти!

                                      І тим рідніш мені ти ,краю рідний...!"

                                                                 (Л.Забашта)

   16 травня 2021р.

Вже стало доброю традицією, у третю неділю після Світлого Христового Воскресіння приходити на це трагічне місце Курган –могилу, щоб віддати шану полеглим, закатованим і похованих у спільній могилі борців за волю України.

Цей хрест – то пам’ятний знак і пересторога. Тут кров’ю повстанців навіки написана сторінка нашої історії Іваничівщини.

Так співпало, що в третю неділю травня українська громадськість відзначає і  День пам’яті жертв політичних репресій. В цей день ми згадуємо кожного, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі Сибіру, Колими… Згадуємо знищених селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів.

З цієї нагоди відбувся  мітинг-реквієм    "З криниці пам’яті черпаємо любов до краю» за участю представників органів місцевого самоврядування, ветеранів АТО, учасників Майдану,  громадськості, духовенства.


 Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський разом з духовенством біля Курган-могили звершив поминальну літію за закатованими, полеглими  повстанцями, хто загинув на Майдані та Сході України.


Вклонитися пам’яті закатованого батька Павла, приїхав син, станичний УПА з Нового Роздолу Микола Павлович Тимощук і з синами Тарасом, учасником АТО та Олегом і їхніми дружинами.




Селищний голова Томашевська Лідія Михайлівна сказала, що сьогодні ми віддаємо шану людям, які героїчно боролися і віддали своє життя за нашу незалежність , і цей подвиг не має права бути забутим.   Подякувала усім, хто прийшов пом’янути героїв.  


Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання і було покладено квіти до пам’ятного знаку.
 
Ведуча Приймак Ірина, провідний бібліотекар публічної бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар