середу, 25 листопада 2020 р.

Не згасне свіча болю й скорботи

"Несла свій хрест мовчазно Україна, Але не стала в скруті на коліна, Хоча й звірячий був над нею суд" (М.Василенко."1933") Жахливим злочином проти народу став штучний голод 1932 -1933 років.
28 листопада 2020 року - 87-та річниця однієї з найтрагічніших сторінок в історії України – голоду 1932–1933 рр. Сьогодні розкрито жахливі факти голодомору - 33, коли вимирали цілі села, а живі не встигали ховати мертвих і в голодному божевіллі доходили до найстрашнішого - канібалізму... Читаєш і подумки здригаєшся від жаху. Особливо вражають сторінки, де викарбувано слова про голод: "Немає страшнішої смерті, ніж повільна смерть від голоду"… Отак вмирала майже вся Україна.
Про ті жахливі роки повідають нам книги. Пропонуємо Вашій увазі ознайомитися з матеріалами, які представлені на книжковій виставці –пам’яті "Не згасне свіча болю й скорботи". Зі сторінок численних видань – книг, журналів та газет, постає жахлива картина нищення української нації. В експозиції представлено також художні твори. Ці події української історії завжди були предметом глибокого осмислення українськими письменниками різних поколінь.
Запрошуємо Вас ознайомитись .

Немає коментарів:

Дописати коментар