понеділок, 27 липня 2020 р.

«Таємні струни жіночої душі»

            28 липня 1955 року у День Св. Володимира та День Хрещення Київської Русі народилась Леся Романчук. Українська письменниця, лікарка, викладачка. Член Національної Спілки письменників України, кандидат медичних наук, доцент.Їй вдається бути не тільки лікарем і науковцем, а ще й хорошим поетом, прозаїком. За її словами, лікарська діяльність і літературна творчість тісно переплелися в її житті.На початку 2000-х серія романів “Не залишай” викликала жваве обговорення не тільки в літературних колах. Восьмитомні пригоди її героїні Софії Зорич не встигали перевидавати, у бібліотеках записувалися в чергу, власники примірників передавали їх з рук у руки і зачитували до дірок. Потім були “Чотири дороги” (у 9-ти книгах), “Гравітація”, “Місто карликів”, “Лицарі любові і надії”, а поміж тим десяток підручників з акушерства та гінекології (у тому числі англійською). У 2015-му, коли тираж її книг перевищив сто тисяч примірників, Леся Романчук отримала нагороду «Золотий письменник України». Після цього було ще кілька романів, вже інших жанрів - “Цвіте терен”, “Благословен, хто йде”. А любовна лірика поетеси - заслуговує особливої уваги.
За свої творчі здібності неодноразово була нагороджена:
відзнакою Тернопільської міської ради III ступеня (2010),
літературною премією ім. Уласа Самчука,
відзнакою президента Форуму видавців «Найкращий автор» ( 2014),
літературною премією журналу «Літературний Тернопіль»,
обласною премією імені Богдана Лепкого в номінації «Література» - за роман «Лицарі любові і надії» (2011),
«Золотий письменник України» від «Коронації слова» (2015),
Орденом княгині Ольги IІІ ст. (22 січня 2019).
Щиро вітаємо письменницю з днем народження і зичимо ясного та мирного голубого неба над головою, творчого натхнення і нових літературних звершень.
За свої творчі здібності неодноразово була нагороджена:відзнакою Тернопільської міської ради III ступеня (2010),літературною премією ім. Уласа Самчука,відзнакою президента Форуму видавців «Найкращий автор» ( 2014),літературною премією журналу «Літературний Тернопіль»,обласною премією імені Богдана Лепкого в номінації «Література» - за роман «Лицарі любові і надії» (2011),«Золотий письменник України» від «Коронації слова» (2015),Орденом княгині Ольги IІІ ст. (22 січня 2019).Щиро вітаємо письменницю з днем народження і зичимо ясного та мирного голубого неба над головою, творчого натхнення і нових літературних звершень.







Немає коментарів:

Дописати коментар