вівторок, 18 лютого 2020 р.

Патріотизм - код нації і поклик власної душі


       20 лютого - День Героїв Небесної Сотні.  Він назавжди закарбується у серцях українців нестерпним болем, що з року в рік нагадуватиме сумний 
початок 2014-го...
    18,19,20 лютого 2014 року – найтрагічніші дні в сучасній українській історії. Гинули молоді і невинні люди. Серед них і наш земляк -  23-річний Сергій Байдовський.  Це  лише одне життя  із сотні. Лише одне із багатьох життя, яке, як яскрава зоря ,промайнуло на небосхилі, щоб освітити нашу реальність.
    Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.
    Минуло 6 років, і усі ці 6 років Україна у вогні і стражданні. Знову гинуть на злеті молоді і сильні, вірні сини України…
    З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні, в читальному залі діє виставка-пам’ять «Патріотизм  – код нації і поклик власної душі», яка містить документальні та художні книги сучасних українських авторів про події, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра», а також присвячені, тим хто віддав своє життя, поетичні та прозові твори.

Немає коментарів:

Дописати коментар