пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Подвиг у Чорнобилі


            Чорнобиль і досі є незагоєною раною. Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала  шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі не одне  покоління.
           Пожежників, військових, і просто добровольців, які брали участь в ліквідації наслідків аварії  називають "тими, хто врятував світ". Це подвиг людей, які опинилися з техногенною катастрофою віч-на-віч, які мужньо вистояли, щоб зупинити поширення атомного  лиха. 14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.



В читальному залі представлено викладку літератури, яка  пропонує книги та публікації з преси, у яких детально описуються події на ЧАЕС, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар